Търсене
  • Znamogika

Състезателни игри за Деня на детето

Актуализирано: 25 янр 2020Това са незабравими 6 забавни състезателни игри на открито от нашето детство, които ще оставят незабравими спомени и във вашите деца:


1. „Нахрани детето!” – състезателна игра между няколко двойки деца, едното от които изпълнява ролята на майката, а другото е в ролята на детето; целта е по най-бързия, но чист и внимателен начин майката да нахрани детето си; за храна могат да се използват парченца плодове, вафлички или бисквитки.


2. „Открий си късметче” – на дълъг конец между две дървета или пилони се закачват да висят различни дребни лакомства (опаковани); детето със завързани очи и ножичка се насочва по посока на лакомствата, като целта е да отреже конец,на който виси някое от тях ( изключително важно е тази игра да се реализира под прякото наблюдение на възрастен по съображения за сигурност).


3. „Мечи лапи” – състезателна игра с ходене върху предварително изрязани големи картонени стъпки.


4. „Скачане с чувал” – състезателна игра.


5. „Ходене по двойки” – двойка деца се хващат под ръка,като десния крак на детето отляво е завързан с панделка за левия крак на детето отдясно, и се насочват към определен краен пункт или се поставя ориентир за заобикаляне и връщане на изходния пункт;това е състезателна игра,която се играе с няколко двойки деца.


6. „Напълни бутилката (кофичката)!” – състезателна игра за най-бързо напълване на бутилка/кофичка с вода,като бутилките се поставят в леген, напълнен с вода, а на всеки участник се дава по една лъжица (лопатка), с която да пълни своята бутилка /кофичка.


Приятна игра!


26 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Юрски парк