Търсене
  • Znamogika

Сезонни игри: Лято

Актуализирано: 25 янр 2020

Лятна ваканция! Ура! С такова нетърпение децата очакват лятото! Време за игри на воля, за летен отдих на море или на планина, за дълги почивки на гости при баба и дядо. С такава настройка децата посрещат първите горещи дни, когато могат по блузка с късо ръкавче и сандалки на босо краче да тичат из двора.Това са нашите предложения топ 10 за весели и интересни летни игри, с които децата да прекарат едно приятно и незабравимо лято, изпълнено с емоция и радост:

1. Игри в пясъчника или на плажа: игри с пластмасови комплекти за пясък, построяване на пясъчен замък или пясъчна торта за рожден ден.


2. Къща на дърво: не е задължително това да е специално изградена къщичка в короната на дърво, а може просто на достатъчно широко и удобно място в ниската разклонена част от някое старо дърво с дебело стъбло децата да си направят импровизирано кътче (мини-стая) за игра.


3. Игри в палатка или под сенник (тента): изнасяне на игрови комплекти и играчки, с които децата обичайно играят вътре, т.е. пренасяне на игровите ситуации навън.


4. „Весели чадърчета” – децата украсяват чадърчетата си за слънце с интересни приложни,подръчни или природни материали.


5. Игри с надуваема топка, фризби, федербал; състезания с ролери, тротинетки, велосипеди и др.


6. Правене на хербарий – когато децата откъснат някое цвете, те често тъгуват после, че увяхва бързо; може да им предложите да използват откъснатите вече цветя за правене на хербарий, като ги запознаете с технологията за пресоване и изсушаване на цветята и поставянето им в „Албум за цветя”, като им обясните смисъла на съхранението на сухите цветя и начина на използване на този албум.


7. Класически подвижни игри: „Гоненица”, „Жмичка” и други подобни на тях, предложени вече в темата „Пролетни игри”, които се играят целогодишно на открито при хубаво време.


8. „Лятно модно ревю”


9. „Летен театър”


10. „Жива книга” – група деца (актьори) с жестомимични средства на малка, импровизирана сцена разиграват епизоди (сцени) от приказки, а друга група (зрители) познават от коя приказка е сцената.


Приятна игра!


36 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Юрски парк