Търсене
  • Znamogika

Кулинарно състезание за деца

Актуализирано: 25 янр 2020


Децата много обичат да са активни участници в приготвянето на храната вкъщи. Разбира се, проявяват и самоинициатива, която не винаги се посреща добре, по разбираеми причини - те все още нямат достатъчни знания и умения, за да се получи наистина вкусна и добре приготвена храна. Но това не пречи да опитват.

Защо да не им дадем възможност да се учат в ролята на участници в кулинарно състезание?! За целта е добре да си приготвите необходимите прибори, съдове, както и везна за измерване на продуктите.


Ето 6 кулинарни състезателни игри за деца:


1 игра: Геометрия върху тесто: да изпечем курабийки!

Изрязване на геометрични фигури от тесто (кръг, квадрат и триъгълник).

Рецепта за курабийки

След изрязването, се подреждат от децата в тава и се пекат. Важно е да се спазва рецептата - нека децата се научат да спазват алгоритъма на приготвяне, да наблюдават правилността на процеса, а накрая - да опитат своето кулинарно изделие. (в края на състезанието)


2 игра: Сравняване на количества (работа на интерактивна дъска):

Помогнете на Мечо Пух да разбере повече, по-малко или равно е количеството мед в двете групи гърненца. Материалът за работа с интерактивната дъска можете да намерите ТУК


3 игра: Бисквитки:

Подредете къща и мече от бисквитки и меденки.


4 игра: Айрян

Колко пълни чаши с айрян можете да получите от 1 кисело мляко и 1 кана вода?

Тук децата се учат да измерват количество, като използват мерна единица чаша. Нека да запишат своите измервания.


5 игра: Пица

Подредете пиците, като използвате предварително подготвени хранителни продукти. Пригответе за децата платките за пици предварително. Може да закупите готови платки, за да станат пиците по-бързо.


6 игра: Плодова салата

Направете плодова салата, като нарежете плодовете в купата. Декорирайте и овкусете според предпочитанията си (пр. сметана, цветни пръчици, орехи или др. начукани ядки и т.н.

Успех и... добър апетит!


16 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Юрски парк