Търсене
  • Znamogika

Интерактивни състезателни игри за малчугани - 3

Актуализирано: 8 фев 2020

Селекция №3


І игра: Квадрати

Пренасяне на образите, нарисувани върху квадратна мрежа, от екрана (на таблет, лаптоп или с проектор върху бяла дъска) на лист с аналогичен квадрат. Може и само от един лист на друг лист. Всеки участник работи върху индивидуален квадрат и за всеки играч фигурите в квадратите са различни по вид и разположение.

Вариант.


ІІ игра: Приказки

Необходими са карти с епизоди от известни приказки.

Целта на играта е детето да подреди картите от приказката по епизоди и да я разкаже. Може после децата да си организират театрална игра по приказка по избор.ІІІ игра: Математически спинъри (пумпали)

Спинърите са много популярни сред децата и те им намират най-разнообразни приложения. Има и математически спинъри, като напримет тези. Това, от което се нуждаете, са основите, които са върху различен математически материал. Горните са върху дроби. Има върху рамки 10-ици, умножение и т.н. Ако сте ползвали нашите математически комплекти (по-специално в МЕП към тях), също вероятно сте срещали игри със спинъри. Ако не сте, надникнете в страница Математика на нашето Знамогическо училище и ще ги откриете.


ІV игра: Превозно средство

Необходима ви е разгъвка на превозно средство, която може безплатно да си изтеглите от тук. Освен превозни средства, на този сайт има разгъвки на известни сгради по света и др.

Тук може да откриете един интересен проект.V игра: Математически баскетбол (Give Me Five Math)

Пред всеки играч се поставя лист с игрова ситуация. Задачата е децата да преброят фигурите от определен вид (различен за всеки отбор) върху баскетболните

топки и да свържат всяка топка с един от 5-те коша, според цифрата на него. Цифрата трябва да показва броя на съответните фигури от топката.


Други интересни математически игри на система "Знамогика":

->>> Goal Math (таблица за умножение)

->>>Bowling Math (събиране на трицифрени числа)

Тези игри може да свалите безплатно (както и всеки друг образователен ресурс от Знамогическото училище) на страница Математика.


VІ игра: Геобордове

Геобордът развива пространствената мисъл и въображение на децата.

Идеи за направа на геоборд, както и виртуални геобордове (може децата да играят на тях онлайн) има тук. Може и да си закупите геоборд от тук.

68 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Юрски парк