Търсене
  • Znamogika

Еко състезателни игри

Актуализирано: 25 янр 2020

1. Цветна мандала с камъчета или с цветя и листа. Мандалата е доказано развиващо и хармонизиращо произведение на изкуството. Самото изграждане на симетричната композиция умиротворява и захранва детето с енергията на цветовете.


2. Do-a-dot - запълване с пластилин или „печатане“ с бои (детето топва палеца си в боята и прави отпечатък в празното кръгче (запълва го). Има и специални щамповащи маркери, но децата предпочитат първите две възможности.

3. Засаждане на цветна градинка - на децата се раздава посадъчен материал, лопатки, лейки и др. необходими градинарски инструменти, очертават/ограждат се пространствата за градинки и отборите започват своята еко дейност.


4. Хвърлям кош (разделно събиране) – на две големи купчини (или в два чувала) се поставят всякакви по вид отпадъци. Отборите трябва да ги хвърлят в подходящия за целта кош (кошовете за разделно събиране). Всеки играч взема един отпадък, застава зад ограничителната линия и се прицелва в подходящия кош. Ако не успее, на ред е следващия. И така, докато изхвърлят/сортират всички боклуци по кошовете.


5. Щафета с рапани и миди.

Станционна комбинация с всички деца. Необходими са миди и рапани (поне толкова на брой, колкото са състезателите).

Преминава се по трасето с различни препятствия, взема се от състезателя рапан или мида от центъра на спиралата-наутилус и на бегом се стига до финала, където се поставя на определено място на финалната линия.


Приятна игра!

34 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Юрски парк